Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia till salu

Publicerad: 18 december 2018, 14:09

Mittmedias vd Per Bowallius.

Mittmedia befinner sig i en djup ekonomisk kris. Nu säljs bolaget och det finns flera intressenter, skriver Resumé. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Medievärlden har tidigare rapporterat att Mittmedia brottas med ekonomiska svårigheter och därför jagar nytt kapital. Enligt vd:n Per Bowallius har koncernen en bra digital tillväxt, men under 2018 väntas man ändå gå med förlust. Det eftersom tappet i print ligger på omkring 100 miljoner.

– Vi kan hantera vår kapitalförsörjning för den löpande driften. Men för att hantera omställningsprocessen behöver vi kapital och den processen pågår, sade Per Bowallius till Medievärlden tidigare i höst.

I dag rapporterar Resumé att Mittmedias ekonomiska kris riskerar att bli akut. Mot bakgrund av det planeras nu en försäljning av koncernen. Förhandlingar har inletts och två bud på Mittmedia ska ha kommit in. Ett från Bonnier och ett från den norska mediekoncernen Polaris tillsammans med VK och NWT. Buden ska ha lagts i slutet av förra veckan. Vem som vinner budgivningen förväntas offentliggöras under veckan.

Medievärlden har sökt Mittmedias vd Per Bowallius för en kommentar.

Läs också

Mittmedia jagar nytt kapital (2018-11-12)

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.