Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag11.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mittmedia tar över DD

Publicerad: 8 Maj 2013, 12:10

Mittmedia tar över hela Dala-Demokraten. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

MittmediaDala-Demokraten

Utredningen om ett omfattande samarbete har nu (som Medievärlden tidigare skrivit om) resulterat i ett fullständigt övertagande. Via en inkråmsaffär tar nu Mittmedia-koncernen över hela Dala-Demokraten.

”En bit in på år 2013 har DD:s ägare kommit fram till att en försäljning blir en bättre lösning då det underlättar med en ägare för all tidningsverksamhet. Ett försämrat ekonomiskt klimat bidrar till en förändrad strategi och den tänkta samarbetsmodellen riskerar att bygga upp administrativa kostnader och att det visar sig bli svårt att utnyttja alla potentiella synergier i syfte att säkra en fortsatt långsiktig utgivning”, skriver Mittmedia i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan tidningarna har redan börjat: DD:s redaktion har flyttat in i Mittmedias lokaler i Falun. Tryckning sker sedan i februari av Mittmedia Print AB. Sälj- och kundservicefunktionerna har samordnats.

DD kommer att ägas helt av Mittmedia. Tidningen ska, enligt avtalet, ha samma politiska färg, spridning och utgivningstäthet som idag.

De gamla ägarna, i Folkrörelsernas mediastiftelse i Dalarna, utser politisk chefredaktör i samråd med Mittmedia. När det gäller redaktionschef/ansvarig utgivare är det tvärtom: Mittmedia utser personen, i samråd med mediastiftelsen. Utgångsförslaget är att Göran Greider fortsätter som politisk chefredaktör och att Mittmedia ska utse en ny redaktionschef/ansvarig utgivare.

DD närmar sig Mittmedia

DD flyttar till DT

DD vill sälja tidningen till Mittmedia

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

MittmediaDala-Demokraten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.