Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia svänger om midsommarpermissionen

Publicerad: 17 april 2019, 06:04

Ett midsommarfirande. Foto: Wikimedia.

De anställda på Mittmedia kommer få veta om de får så kallad permission under midsommar redan den här veckan, säger Per Åhlin, redaktionell personalchef på Mittmedia.


Ämnen i artikeln:

BonnierJournalistenMittmedia

Journalistförbundet rasade mot att Mittmedia ville vänta till sista stund innan de anställda om jobbar det som kallas rak veckan fick veta om det skulle få permission eller om de behövdes i tidningarnas arbete vid högtider. Detta trots att många tillslut kommer få vara lediga eftersom bevakningen minskar under högtiderna. Närmast i konflikten låg permissionen inför midsommar.

– Det förstärker bilden av att mediebranschen är personalpolitiskt underutvecklad. Varför säger man inte att man självklart ska leda och fördela arbetet på ett sätt så att folk kan planera sin vardag och sina helger? sa fackförbundet förhandlingschef Johan Lif till Medievärlden då.

Mittmedia menade då att den som ville vara säker på att få ledigt vid högtider ska ansöka om semester.

Men nu har Mittmedia ändrat sig. Enligt tidningen Journalisten är det den nya ägaren Bonniers HR-direktör som gått in och gett nya instruktioner till Mittmedia. Enligt ledande på Mittmedias journalistklubbar ska ett mejl där de får stöd av HR-direktören skickats till dem, skriver Journalisten.

Till Medievärlden bekräftar Mittmedias redaktionella personalchef Per Åhlin att koncernen nu ska ge de anställda information inom kort.

– Vi kommer att meddela så många som möjligt om eventuell permission ska beviljas under denna vecka, skriver han i ett mejl.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News