Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mittmedia storsatsar på utbildning

Publicerad: 29 Augusti 2012, 10:01

Var tionde anställd på Mittmedia får en personlig coach för att vara med och förbereda koncernen för marknadens krav i framtiden.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Det måste tänkas nytt. Och det måste göras snabbt. Så resonerar Mittmedias ledning och drar därför nu igång ett projekt som kallas Framtidsverkstaden. Där ska ett 100-tal nyckelpersoner arbeta med affärsutveckling, hitta nya produkter och skapa effektivare sätt att jobba.

Det är ännu inte klart vilka dessa nyckelpersoner kommer att vara. Koncernchef Thomas Peterssohn tror att det kan handla om ett stort antal mellanchefer:

Men också många som inte har en chefsposition alls i dag men är intresserade och engagerade. Alla som vill vara med och bidra får räcka upp handen.

Om alla vill vara med då?

Det skulle vara ett angenämt problem. Då får vi ta det över tid.

Kommer Framtidsverkstaden att få upplagekurvorna att plana ut?

Jag tror det är fåfängt att tro att vi kan påverka upplagekurvorna mer än marginellt. Det här gör vi för att hitta nya digitala inkomster, hitta nya vägar att finansiera vår journalistik och hitta nya erbjudanden till våra annonsörer. I detta har givetvis papperstidningen en roll, men den kommer att förändras i framtiden, säger Thomas Peterssohn.

Mittmedia-koncernen är mitt inne i ett stort förändringsarbete. 2013 ska alla bolag vara sammanslagna till ett.

Vi gör det här för att få kraft i den förändringsprocessen också.

Utbildningskonceptet har tagits fram i samarbete LearningMiles och Bo-Magnus Salenius som bland annat är ansvarig programutvecklare för Nordic Media Programme, NMP.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.