måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia startar ny stordesk

Publicerad: 10 april 2017, 04:07

Nora Nergiz Westerbergh. Foto: Jonas Bilberg

Den 24 april ska Mittmedias nya desk för Västmanland och Stockholmsregionen lanseras. UPPDATERAD

Ämnen i artikeln:

MittmediaVLT

I fredags slutfördes förhandlingarna kring Mittmedias nya gemensama desk för tidningarna i Västmanland och i Stockholmsregionen.

Desken ska bestå av en en deskchef, sju deskredaktörer och nio liveredaktörer. Dessa kommer att arbeta för Bärgslagsbladet/Arboga Tidning, Fagersta-Posten, Sala Allehanda, VLT, Nynäshamns-Posten, Länstidningen i Södertälje och Norrtelje Tidning. Den ska sin bas i Västerås men även ha en deskredaktör och två liveredaktörer i Södertälje och en deskredaktör och en liveredaktör i Norrtälje.

Finns det några svårigheter med att medarbetarna är placerade på olika orter men arbetar gemensamt för titlarna?

– Det får vi se. Det är klart att det innebär att vi måste ha en väldigt tydlig struktur kring kommunikation och rutiner. Vi kommer till exempel behöva ha morgonmöten via Skype eller Slack, säger Nergiz Nora Westerbergh som är ställföreträdande ansvarig utgivare för VLT och som även blir deskchef och fortsätter:

– Och så blir det en del resor förstås. Men vi tror att det är viktigt att vi behåller de digitala lotsarna. Att de får vara på plats lokalt för att behålla lokal kompetens. Och även om det kan bli utmanande för oss så kommer vi att klara det.

Den nya desken innebär ingen nedbemanning av personal. I stället överförs medarbetare till reportergrupperna, två stycken i Södertälje, en i Nynäshamn och en i Norrtälje.

Syftet med den nya desken är att säkra att vi blir ännu snabbare och mindre sårbara när det gäller det viktiga deskarbetet, samtidigt som vi på några orter får fler reportrar som kan gå på djupet i viktiga ämnen. Det skriver VLT:s huvudredaktör Daniel Nordström i sin blogg.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev