Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mittmedia startar bemanningbolag

Publicerad: 22 April 2013, 13:10

Mittmedia startar ett eget bemanningsbolag. På sikt ska 40-50 journalister anställas.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Mittmedias strukturella omställning har hittills handlat om att erbjuda avgångsvederlag till upp emot 100 anställda, för att sedan söka ett tjugotal nya förmågor. Nu planeras för ett bemanningsföretag med på sikt 40-50 journalister anställda. Förhoppningen är att verksamheten ska vara igång före sommaren.

Vi kommer att vara noggranna när vi anställer till bemanningsföretaget och multikompetens är den viktigaste egenskapen, säger Carin Andersson, Mittmedias personalchef.

Men allra först ska behovet kartläggas i det Carin Andersson kallar för Mittmedialand. Den regionen sträcker sig från Gävle till Örnsköldsvik, men bemanningsföretaget kommer inte att vara etablerat på alla orter där Mittmedias tidningar finns.

Vi kommer att ha ett antal anställda på tre, fyra eller kanske fem orter. Vi håller oss till bemanningsavtalet som sätter en gräns vid 1,5 timmars pendlingsavstånd, säger Carin Andersson.

Hon hoppas att bemanningsföretaget ska kunna få duktig kompetens att stanna kvar i Mittmedialand. Som det är nu är det vanligt att duktiga vikarier försvinner mot Stockholmsregionen när vikarietiden gått ut.

Vi har problem att behålla kompetens. Bemanningsföretaget blir ett sätt där vi kan erbjuda en anställning som är tryggare än vikariens. På så sätt får Mittmedia en stabilitet som gör att kompetensen kan behållas. Men det kommer att ta lång tid att bygga upp den här verksamheten, säger Carin Andersson.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.