Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mittmedia satsar vidare på livesänd sport

Publicerad: 7 april 2017, 06:25

Under 2017 planerar Mittmedia att sända 100 lokalfotbollsmatcher live via sin plustjänst. I dag sänds de första matcherna.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

”Det här är verkligen superlokal sportjournalistik som vi erbjuder våra användare”, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling.

Direktsändningen av lokal idrott i år har hittills bestått bland annat av träningsmatcher med allsvenska lag och rally-SM i Östersund. Som Medievärlden tidigare skrivit gör Mittmedia också en satsning på livesänd ridsport. Fram till sommaren kommer ett 10-tal tävlingar att livesändas.

”För oss så handlar det hela tiden om att ge våra användare lokalt, relevant innehåll. Hittills i vår stora plussatsning har vi sett att det har varit vårt starkaste innehåll”, säger Mattias Wallström.

Och i dag drar Mittmedia igång sin största livesportsatsning hittills. En satsning på direktsänd lokalfotboll. Totalt planerar mediekoncernen att livesända ett 100-tal matcher under året – från Elitettan och division 1 på damsidan, och division 2 på herrsidan. Matcherna finns tillgängliga för Mittmedias pluskunder.

”Det blir sändningar med kommentator och repriser och vi kommer att samla alla matcher på våra livesportsidor på varje lokalsajt. Där kommer det också gå att se höjdpunkter och repriser från matcherna”, säger Mattias Wallström.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.