Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia satsar vidare på livesänd sport

Publicerad: 7 april 2017, 06:25

Under 2017 planerar Mittmedia att sända 100 lokalfotbollsmatcher live via sin plustjänst. I dag sänds de första matcherna.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


”Det här är verkligen superlokal sportjournalistik som vi erbjuder våra användare”, säger Mattias Wallström, ansvarig för sportens affärsutveckling.

Direktsändningen av lokal idrott i år har hittills bestått bland annat av träningsmatcher med allsvenska lag och rally-SM i Östersund. Som Medievärlden tidigare skrivit gör Mittmedia också en satsning på livesänd ridsport. Fram till sommaren kommer ett 10-tal tävlingar att livesändas.

”För oss så handlar det hela tiden om att ge våra användare lokalt, relevant innehåll. Hittills i vår stora plussatsning har vi sett att det har varit vårt starkaste innehåll”, säger Mattias Wallström.

Och i dag drar Mittmedia igång sin största livesportsatsning hittills. En satsning på direktsänd lokalfotboll. Totalt planerar mediekoncernen att livesända ett 100-tal matcher under året – från Elitettan och division 1 på damsidan, och division 2 på herrsidan. Matcherna finns tillgängliga för Mittmedias pluskunder.

”Det blir sändningar med kommentator och repriser och vi kommer att samla alla matcher på våra livesportsidor på varje lokalsajt. Där kommer det också gå att se höjdpunkter och repriser från matcherna”, säger Mattias Wallström.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev