Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mittmedia sålde bara en tavla

Publicerad: 9 December 2016, 09:38

Mittmedias konst var svårsåld – och gav lite utdelning – när den i veckan bjöds ut på auktion.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

I slutet av november stod det klart att Uppsala Auktionskammare fått i uppdrag att sälja fyra tavlor från Mittmedias konstsamling nu i december. Det handlade om hälften av verken från Sundsvalls Tidning, vilka varit deponerade hos Sundsvalls Museum sedan 2011.

De fyra utvalda tavlorna var de som bedömdes ge mest pengar. Så i veckan var det dags för auktion. Men säljaren skulle bli besviken. Ulf Eriksson, vd i Mittmedia Förvaltnings AB, har varit kontaktperson till Uppsala Auktionskammare. Han skriver till Medievärlden i ett mejl att Mittmedia inte är nöjda med försäljningen:

”Bara en av de fyra tavlorna avyttrades, den såldes för 20 000 kr.”

Själv känner inte Ulf Eriksson till varken vilka köparna eller övriga intressenter var. Men det var ”Från Nordingrå” av Helmer Osslund som blev såld.

De tavlor som bjöds ut på auktion var ”Lapp från Abisko vid fjällsjö” av Leander Engström från 1910 (utropspris: 1–1,5 miljoner kronor), Sigrid Hjerténs ”Porträtt av Ivan som baby” (utropspris: 150 000–200 000 kronor. Och till sist två verk av Helmer Osslund ”Från Nordingrå” (utropspris 20 000–25 000) samt ”Tväråbron” (15 000–18 000).

En som var nära att köpa var Norrans vd Anders Westermark.

– Jag var frestad men avstod. Jag har köpt en del konst till tidningen tidigare, jag tycker det är viktigt att investera i kultur och Helmer Osslund är en väldigt fin Norrlandsmålare.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.