Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia rekryterar nyhetschef från Aftonbladet

Publicerad: 27 november 2017, 08:19

Sandra Bygdén har rekryterats till Mittmedias redaktion i Örnsköldsvik. Där ska hon leda det redaktionella nyhetsarbetet för Mittmedias region Västernorrland. UPPDATERAD


Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Sandra Bygdén kommer närmast från rollen som producent och planeringsredaktör på Aftonbladet Morgon. Under en tid har hon också varit tillförordnad exekutiv producent. Dessförinnan har hon haft uppdrag som onlineredaktör och livechef på tidningen.

Men nu lämnar hon kvällstidningsvärlden för att gå till Mittmedia, en koncern hon tidigare arbetat för i omgångar.

– Det ska bli väldigt roligt att komma hem till Ö-vik och jobba på lokalredaktion. Mittmedia känns som en spännande arbetsplats med mycket på gång, säger Sandra Bygdén till Medievärlden.

På mediekoncernen blir hon en av fyra nyhetschefer i Västernorrland. Hennes främsta fokus kommer att ligga på Allehanda.se, Örnsköldsviks Allehanda och Tidningen Ångermanland.

Med vilka känslor lämnar du Aftonbladet?

– Aftonbladet har varit en fantastisk arbetsplats. Jag har lärt mig otroligt mycket här, både vad gäller nyhetsarbete och olika publiceringssätt. Dessutom finns en enorm arbetsglädje som jag hoppas ska finnas också på redaktionen i Övik.

Karin Näslund, chefredaktör för allehanda.se, Örnsköldsviks Allehanda, Tidningen Ångermanland, Sundsvalls Tidning och ST.nu, kommenterar rekryteringen i ett pressmeddelande:

”Jag är jätteglad att ha rekryterat Sandra Bygdén till oss. Med sin breda erfarenhet av nyhetsarbete kommer hon tillsammans med övriga redaktionen vässa vår nyhetsbevakning i Örnsköldsvik, Sollefteå, Kramfors och övriga Västernorrland.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev