Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag14.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mittmedia fångar intresset för livefotboll

Publicerad: 1 april 2016, 06:33

25 livesända fotbollsmatcher från division 7 och uppåt. Det ska DT och DD erbjuda sina prenumeranter i vår. Övriga kan betala 49 kronor per match för att se hur det går för favoritlaget.


Det här är inget aprilskämt, men en riktigt rolig nyhet, säger DT:s chefredaktör Carl-Johan Bergman.

På måndag lanseras en ny livesportsida på dt.se och dalademokraten.se. Då kommer det också att avslöjas vilken match som blir först ut i den nya livesatsningen.

Det är det roligaste jag har varit med om hittills, säger projektledaren Markus Josefsson i en kommentar. Han ska förutom att kommentera matcher, åka runt i Dalarna och skriva reportage om den lokala fotbollen. Allt möjligt tack vare att textroboten Rosalinda tar hand om mycket av rutinbevakningen.

De 25 utvalda matcherna ska livesändas på både dt.se och dalademokraten.se.

Våra kunder får fri tillgång till alla matcher. Men om man nu håller på till exempel Dala-Järna och mot all förmodan inte har DT eller DD så går de även se som pay-per-view för 49 kronor per match, säger Carl-Johan Bergman.

Det är också ett test för att se hur stor betalviljan är för den här typen av evenemang.

Hur har klubbarna reagerat?

Bara positivt.

Så de är inte oroliga för att deras publikintäkter ska minska?

Snarare handlar det om att ge supportrarna möjlighet att följa hur det går när det är bortamatch. Vi kommer också att göra det möjligt att skänka en valfri slant till laget när de betalar för att se matchen hos oss, säger Carl-Johan Bergman.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.