lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia direktrapporterar husaffärer

Publicerad: 20 september 2017, 06:53

Mittmedias har släppt sin nya lagfartstjänst. I stället för listor på husaffärer genererar en robot korta artiklar som publiceras direkt efter att köpet är klart.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Nu är det slut med långa listor på husaffärer en gång i veckan i Mittmedias tidningar. I stället sköter en robot bevakningen och direktrapporterar vilka som köper och säljer fastigheter. Och till vilket pris.

Varje kväll laddar lantmäteriet upp nya data om förändringar i lagfartsregistret. Den informationen suger roboten upp och skapar en text som kompletteras med bilder från Google Street View och de senaste fastighetsaffärer i närområdet. Dessa artiklar publiceras sedan på sajterna, direkt eller utportionerade under dagen.

Tjänsten är utvecklad av United Robots där Mittmedia är delägare.

– Artiklarna ger nya möjligheter. Dels blir det fler annonsmiljöer för till exempel mäklare att visa upp sig i. Dels ger det möjligheter att dela vidare texterna i olika sociala medier, säger Sören Karlsson, vd på United Robots.

Bostadsaffärer var det ämne som engagerade flest koncernens befintliga kunder och återkommande lojala besökare av alla ämnen på Mittmedias sajter. Det visade den analys som gjordes inför lanseringen av koncernens betaltjänst. Därför är fastighetsartiklarna enbart tillgängliga för betalande läsare.

Mer om Mittmedias nya textrobot här:

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev