onsdag22 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mittmedia delägare i 24Journalistik

Publicerad: 13 september 2017, 06:59

Mittmedia går in som delägare i 24Journalistik som också ska gå över till Mittmedias tekniska plattformar.

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

I februari testade Mittmedia och 24Journalistik att samarbeta när det gällde redaktionella tjänster och tekniska lösningar. Det ska nu tas vidare. Mittmedia går därför in som delägare i 24Journalistik och tar även plats i bolagets styrelse. Hur stor andel Mittmedia köper vill vd Per Bowallius inte säga:

– Men det handlar om en minoritetspost, vi kommer inte att kontrollera företaget.

Kan det bli frågan om det?

– Vi får se framöver.

Mittmedia kommer också att fortsätta leverera ett antal redaktionella tjänster, bland annat utökad bevakning från natt- och sportdesk samt live-tv-innehåll till 24 Journalistiks sajter. Dessutom kommer 24Journalistik flytta över till Mittmedias tekniska plattformar både när det gäller det redaktionella arbetet som på den kommersiella sidan.

Gabriel Ehrling, ledarskribent på Mittmediaägda Dalarnas Tidningar kritiserade nyligen den lokala uppstickaren Siljan News för att ha som en affärsmodell att jobba med betald bevakning. Något som också 24Journalistik fått kritik för. Men Per Bowallius tycker att 24Journalistisks publicistiska verksamhet har utvecklats positivt.

– Bland annat har de anslutit sig till det pressetiska systemet och utsett en ansvarig utgivare. Och om vi kan hjälpa dem att utveckla sin publicistik och journalistik är det bara bra.

Du är inte rädd att Mittmedias varumärke drabbas av att ni går in som delägare?

– Absolut inte.

24Journalistik startade sin verksamhet i Kalmar 2014 och finns nu på 11 orter i främst södra Sverige. Det finns inget som hindrar bolaget att fortsätta sin expansion in på marknader där Mittmedia är aktör i dag enligt Per Bowallius:

– Vi har inget att säga till om det. Dessutom handlar det om två i grunden olika affärer. 24Journalistik har en ren räckviddsaffär medan vi jobbar hårt med vår innehållsaffär. Sedan är det Facebook och Google som är våra huvudkonkurrenter. Därför måste vi testa olika samarbeten, där det här är ett, för att ta tillbaka initiativet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev