Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mitt i-tidningarnas förra ägare har problem

Publicerad: 19 Januari 2009, 08:39

Danska Søndagsavisen sålde sitt starka ben Gisab till Stampen i höstas. Nu rasar intäkterna och resultatet hamnar cirka 120 miljoner under prognosen i november.


Ämnen i artikeln:

GisabStampen

Gratistidningarna i Stockholm och Mälardalen, Gisab, var Søndagsavisens starkaste verksamhet, men inte kärnan. För att få pengar till att få ordning på danska Søndagsavisen och tryckeriverksamheten i hemlandet, sålde koncernen majoriteten till Stampen i september för 400 miljoner.

Det ger ett bra netto för 2008, men det har inte vänt kärnverksamheten, som dras med stora problem i lågkonjunkturen. Søndagsavisen är helt annonsfinansierad. Från prognosen i november till idag går koncernen 120 miljoner kronor sämre. Driften hamnar på röda siffror – en förlust, skriver Business.dk.

Søndagsavsien har bedömts nådigare av aktiemarknaden än övriga medieaktier hittills, men tappade i fredags 8 procent.{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=1}

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

GisabStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.