Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mitt i lyfter Järvas hjältar

Publicerad: 21 mars 2017, 08:19

Järvahjältar. Foto: Mitt i:s arkivbilder/läsarbilder

Gratistidningen gör en artikelserie om de goda motkrafterna i Järvaområdet.


I artikelserien lyfter Mitt i personer i Järva som på olika sätt gjort insatser för att förbättra området. Tidningen kallar dem för Järvas hjältar. Från och med i dag kan läsarna också nominera personer som bidragit till områdets utveckling.

Mitt i har bevakat Järva i snart två decennier. Tidningens reportrar Johanna Edström och Linda Dahlin, som arbetat tillsammans med artikelserien, är i Järva veckoligen. I sitt arbete möter de människor som älskar Järva och kämpar för att göra platsen ännu bättre.

– Genom åren har vi träffat många fantastiska personer som kallas för eldsjälar, goda krafter eller frivilliga. Vi tycker att det är dags att lyfta fram dem mer målmedvetet, säger Johanna Edström.

Varför gör ni det här nu?

– Vi har alltid rapporterat om både det positiva och negativa i området. Det är viktigt. Men särskilt viktigt känns det nu när det är sånt stort mediefokus på Järvaområdet.

När medier i och utanför Sverige tecknar en mörk bild av Järvaområdet är det viktigt att lyfta fram även de starka motkrafterna, säger Johanna Edström.

– Vi har alltid lyft fram de positiva nyheterna i Järvaområdet, men nu gör vi det med återkommande personporträtt och med en inramande vinjett.

Målet är att de två reportrarna ska träffa en varsin hjälte varje vecka.

– Vi känner till många som kan bli en Järvahjälte, men vi hoppas också att det här ska växa och spridas så att läsarna själva nominerar.

”Självklart duckar inte vi för att belysa och granska problem, men vi vill också visa ännu tydligare på alla de goda krafter som finns i Järva”, säger Johanna Edström och Linda Dahlin, i ett pressmeddelande.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News