Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag08.03.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mitt i kan börja med uppdragsjournalistik

Publicerad: 9 Maj 2016, 07:17

Koncernen utreder ett förslag på att skapa en arbetsgrupp som jobbar på uppdrag av kommersiella kunder.


Ämnen i artikeln:

Mitt i

Medievärlden rapporterade i förra veckan att Mitt i-tidningarna står inför en stor omorganisation. I en intervju med Mitt i:s vd Erik Norberg sa han att man i samband med den processen ser över arbetsbeskrivningarna för de flesta medarbetarna.

Ett av de förslag som just nu behandlas handlar om att skapa en grupp som arbetar med så kallad uppdragsjournalistik, vilken produceras på uppdrag av kommersiella kunder:

Ja, det stämmer. Den här typen av avdelning finns ju på flera andra mediehus i dag. Men exakt vad det här förslaget mynnar ut i får vi se när hela den här processen är klar.

Om förslaget blir verklighet innebär det att den grupp som sysslar med uppdragsjournalistiken kommer att arbeta nära försäljningsavdelningen, även om den rent organisatoriskt ligger under redaktionen:

Anna Körnung är ytterst ansvarig för avdelningen som blir en separat del av redaktionen. Så som det här förslaget ser ut i dag är det en tydlig uppdelning av vad som är redaktionellt och vad som är kommersiellt.

Medievärlden har också uppgifter på att uppemot tio tjänster kan försvinna i samband med omorganisationen. Men de uppgifterna tillbakavisas av Erik Norberg, som säger att det är en omorganisation i första hand:

Nej, vi håller på att förhandla det här förslaget till omorganisation. Hade vi aviserat att det handlade om en nedbemanning hade det varit en annan process, säger Erik Norberg och fortsätter:

Däremot handlar det om en stor omorganisation med nya arbetsbeskrivningar och tjänster. Men utfallet vilka som hamnar var är för tidigt att säga något om.

När kan vi få veta mer om det?

Förhoppningsvis så snart det går. Men jag har en stor respekt för att vi måste se till att ha en bra förhandlingsprocess så att vi i lugn och ro kan gå igenom de här förslagen.

Stor omorganisation väntar Mitt i

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mitt i

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.