Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Misstänkt brottslighet i SD:s mediebolag

Publicerad: 10 Februari 2015, 06:53

SD:s riksdagsledamot Martin Kinnunen utreds för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott i mediebolaget Samtid & Framtid som äger tidningen Samtiden.


Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Avslöjandet gjordes av TV4 Nyheterna i går kväll.

Samtid & Framtid är Sverigedemokraternas mediebolag och äger bland annat tidningen Samtiden.

Bolaget är ett helägt dotterbolag till Blåsippan AB som i sin tur ägs av Sverigedemokraterna.

Martin Kinnunen har nu tagit timeout från sitt uppdrag i Riksbanksfullmäktige. ”Detta är naturligtvis en oerhört påfrestande situation för mig. Min inställning är att jag inte begått något brott. Det har aldrig funnits något motiv att undkomma skatt och det har heller inte funnits någon risk för att skatt inte skulle ha betalats in även om det ej skedde i tid. Viktigt att påpeka är också att jag personligen inte har haft någon möjlighet att dra egen vinning av detta. En revision av bolagets ekonomi genomfördes vid denna period av våra revisorer men tyvärr blev inte detta klart förrän efter att skatteverket påbörjat sin granskning vilket också är orsaken till att vi påfördes detta skattetillägg. Det är min förhoppning att de oklarheter som föreligger ska klarna under utredningens gång”, säger han i en kommentar på Sverigedemokraternas hemsida.

Till Expressen säger Martin Kinnunen: ”Min inställning är att jag inte begått något brott. Detta är naturligtvis en oerhört påfrestande situation för mig. Det har aldrig funnits något motiv att undkomma skatt och det har heller inte funnits någon risk för att skatt inte skulle ha betalats in även om det ej skedde i tid. Viktigt att påpeka är också att jag personligen inte har haft någon möjlighet att dra egen vinning av detta”.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Sverigedemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.