Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Missnöje på redaktionen fråga för bolagsstyrelsen

Publicerad: 24 April 2006, 12:25

Journalistklubbens missnöje med redaktionschefen på Norra Skåne blir en fråga för bolagsstyrelsen.


En majoritet av journalistklubbens medlemmar har inte förtroende för tidningens redaktionschef. Det visade en omröstning som klubben genomförde i början av april. 35 av 43 röstande medlemmar uppgav att de saknade förtroende för redaktionschefen. Enligt Lars Viklund, talesman för journalistklubben, har det länge funnits ett utbrett missnöje med ledarskapet på tidningen.
Hur skulle du beskriva stämningen på tidningen?
– Vi sköter vårt jobb professionellt, men det finns inget go´ här längre, säger Lars Viklund.
Journalistklubben har skickat ett brev till ägarna Skånska Dagbladet, bolagsstyrelsen och tidningens vd Johan Krönmark där man förklarar missnöjet med redaktionschefen. Skrivelsen kommer att tas upp vid tidningens bolagsstyrelse 9 maj.
– Jag hoppas verkligen att ägarna tar sitt ansvar och diskuterar frågan ordentligt, säger Lars Viklund.
Vd:n Johan Krönmark beskriver dagens situation som ”en blockering”. Han säger att tidningen behöver komma vidare i sitt arbete, men tycker inte att interna diskussioner bör föras i andra medier.
I en intervju i Radio Kristianstad för ett par veckor sedan uppgav Johan Krönmark att det fanns medarbetare på Norra Skåne som jobbat länge i huset och därför hade begränsade referenser. Han sa också att några av medarbetarna kanske skulle behöva ”nya ängar att beta på”.
Uttalandet har gjort flera av medarbetarna upprörda. De tolkar det som om du ser på personalen som boskap. Kommentar?
– Ha, ha. Det handlar inte om det. Ordvalet var kanske inte perfekt. Men många undersökningar visar ju att det är bra för en organisation med förändring och mer dynamik.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.