Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag19.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Missnöjda politiker startar egen nyhetssajt

Publicerad: 22 September 2016, 09:32

Moderaterna i Västerbotten har startat en egen nyhetssajt. Orsaken är ett missnöje mot etablerade nyhetsmedier.


– Vi moderater anser att vi behöver en ny kommunikationskanal med väljarna i Västerbotten. Vi har svårt att komma fram i vissa nyhetsmedia, till exempel er media. Då måste vi hitta andra sätt att prata med väljarna om vilka förslag vi moderater har, säger Edward Riedl, ansvarig utgivare för Nyheter i Västerbotten till SVT.

Edward Riedl, som också sitter i riksdagen för är moderaterna, menar att SVT definitivt inte är opartiskt och att länets tidningar ägs av olika politiska partier.

– Så ser mediasamhället ut. Men det är klart det vore bra om alla kunde deklarera sina politiska hemvister, det tror jag skulle vara mycket tydligare för väljarna, säger han till SVT.

Anders Bäckström, redaktionschef och ansvarig utgivare på SVT Västerbotten tillbakavisar Edward Riedls påstående bestämt.

– Det är ju fullkomligt absurt. Opartiskheten är en av våra grundstenar. Att alla ska komma till tals och att vi är opartiska. Jag har ingen aning om vad redaktörer och reportrar har för åsikter, det har jag inte med att göra. Men att vi är opartiska i vår rapportering är grundfundamentet som vi bygger på, säger han till SVT.

Artiklarna på sajten har ingen författare. I ett antal texter uttalar sig Edward Riedl i egenskap av riksdagsman. Det nämns inte att han också är ansvarig utgivare för sajten.

Nyheter i Västerbotten uppges vara en webbversion av Nordsvenskan, Västerbottensmoderaternas nedlagda medlemstidning.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.