Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Miljontals privata Facebook-inlägg kan ha offentliggjorts

Publicerad: 8 juni 2018, 04:43

Facebook Twitter Appar Foto: Pixabay

Facebook ber om ursäkt till runt 14 miljoner användare som kan ha fått sina privata inlägg offentligt publicerade på plattformen.


Ämnen i artikeln:

FacebookCambridge Analytica

Under torsdagen meddelade Facebook att man kommer underrätta 14 miljoner användare om att inlägg som var avsedda som privata kan ha publicerats offentligt på plattformen. Det skriver Guardian.

Händelsen kommer minst sagt olägligt för Facebook som kämpar med att bygga upp sitt förtroende bland användarna efter vårens Cambridge Analytica-skandal.

Missen kom sig av ett fel i Facebooks audience-verktyg, som gör det möjligt för användarna att bestämma om de vill publicera ett inlägg endast för vänner eller för en bredare publik. Detta fel ska ha påverkat verktyget under perioden 18–27 maj.

– Vi har nu löst det här problemet och börjar i dag informera de drabbade om vad som har hänt och ber dem granska alla de inlägg de har gjort under den här tiden, säger Erin Egan, chief privacy officer på Facebook, i ett uttalande.

Drabbade användare kommer att få en notifikation på Facebook med en förklaring om vad som har hänt och en ursäkt.

Amanda Törner

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

FacebookCambridge Analytica

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.