Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Metros ställningstagande: viger sporten åt e-sport

Publicerad: 21 Oktober 2016, 06:05

Gratistidningen planerar flera satsningar på e-sporten och låter den svenska före detta professionella Counter strike-spelaren Heaton ta över debattsidan.


Ämnen i artikeln:

e-sportMetro

I dag mottar Riksidrottsförbundet Area Academys medlemsansökan. Med anledning av det vill Metro ta ställning genom att behandla e-sporten som en etablerad sport och lyfta debatten.

Metro viger hela sporten åt e-sport och den uppmärksammade e-sportstjärnan Emil ”Heaton” Christensen leder debattsidan. Detta beskrivs i ett pressmeddelande som ”startskottet för kommande satsningar Metro kommer att göra inom e-sport 2017”.

Metros chefredaktör Eric Ljunggren kommenterar:
”Andra tidningar anser att e-sport inte är ‘riktig’ sport. Vi håller inte med. Så i dag handlar Metros sportsidor inte om riktiga sporter som boule, dart eller varpa – de handlar om e-sport. 100 procent e-sport.”

Tommy Ingemarsson vd Area Academy AB beskriver Metros ställningstagande som ett stort steg för e-sporten:

”Area Academy jobbar aktivt med att få ut sporten i skolor och kommuner runt om i landet, där har vi märkt hur mycket nytta man kan tillföra ungdomarna.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

e-sportMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.