Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Metro säljer sin studentsajt

Publicerad: 16 Maj 2016, 06:48

Educations Media Group (EMG) köper Metro-ägda utbildningssajten allastudier.se.


Ämnen i artikeln:

Metro

Det här blir vårt största förvärv hittills och vi använder en betydande del av vår vinst för att finansiera det, säger EMG:s vd och grundare Fredrik Söderlindh, till Breakit.

Vad köpet av den nischade utbildningssajten gått loss på vill parterna inte berätta, men enligt uppgifter till Breakit kan det röra sig om omkring 10 miljoner kronor. Ambitionen är att förvärvet ska bidra till att dubbla EMG:s omsättning till 300 miljoner kronor.

”Vi har tillsammans med Metro kommit fram till att den bästa vägen framåt för våra kunder och användare är att Studentum tar vidare och utvecklar det arbete Metro gjort med Allastudier.se de senaste fem åren”, säger Marcus Lindh, vd för Studentum Sverige AB som är en del av EMG.

Studieguiden allastudier.se lanserades i oktober 2010 som en del av en satsning på Metros digitala affär. I dag omsätter utbildningssajten 10 miljoner kronor och antalet unika besökare i veckan uppgår till 100 000.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.