Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Metro matchar motpoler

Publicerad: 8 juni 2017, 05:00

I morgon är det premiär för Metros ”Duellen”. Där ska samhällsdebattörerna Göran Greider och Marie Söderqvist puckla på varandra verbalt i olika aktuella ämnen.


Ämnen i artikeln:

MetroGöran GreiderStaffan Erfors

Socialdemokraten Göran Greider och den borgerliga skribenten Marie Söderqvist ska varje fredag debattera aktuella frågor – med ett vänster- och högerperspektiv. Deras kolumner ställs mot varandra på samma sida.

– Det är bra i det här hatklimatet, att visa att man kan prata med varandra trots olika åsikter, säger Marie Söderqvist i ett pressmeddelande.

Göran Greider har samma inställning:

– Det är otroligt viktigt att människor med motsatta ståndpunkter kan tala med varandra. Vi har olika åsikter, men kan ändå ha en civiliserad diskussion. Det är så det ska vara i ett samhälle, annars fungerar ingenting, säger han.

Metros chefredaktör Staffan Erfors menar att det ska bli en både rolig och lärorik upplevelse:

– Dessutom är vi glada om Metro kan bidra till ett bättre debattklimat med en mer ömsesidig respekt i det offentliga samtalet.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.