Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag05.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Metro gör strippetta om sexövergrepp

Publicerad: 15 Januari 2016, 09:27

Det kommer så mycket desinformation i dag från alla håll. Därför vill Metro göra en knastertorr redovisning av fakta om sexövergreppen menar chefredaktör Eric Ljunggren. Och drar därför en seriestripp över hela ettan.


Ämnen i artikeln:

Metro

Den här serien skulle egentligen ha publicerats i litet format brevid horoskopet. Men när vi insåg att den var viktigast i hela tidningen så tänkte vi om. Så skriver Metro på dagens etta. Den består av en seriestripp av Ellen Ekman och behandlar de lögner och myter som sprids om mäns sexuella våld mot kvinnor i dag.

I tidningen får fyra experter kommentera några av de vanligaste påståendena som är felaktiga när det gäller våldtäkter.

Vår roll att redovisa allting gäller inte längre. Hur det gick för AIK i senaste matchen eller om Riksbanken har sänkt reporäntan igen, det vet våra läsare redan. Vår uppgift är att förklara varför något händer och blicka framåt.

Dagens etta har inte passerat obemärkt förbi. Många läsare har hört av sig till Eric Ljunggren. Majoriteten har varit positiva och applåderat. Men ett fåtal har varit negativa och kallat honom för patetisk kulturmarxist och undrat över tidningens politiska linje.

Men Metro har ingen politisk linje. Men vi jobbar mot sexism, rasism och för fakta.

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.