Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Metro fortsätter satsa på e-sport

Publicerad: 18 april 2017, 05:48

Gratistidningen rekryterar en redaktör för att stärka bevakningen av e-sport.


Ämnen i artikeln:

e-sportMetroStaffan Erfors

I samband med att Area Academy i oktober ansökte om medlemsskap i Riksidrottsförbundet tog Metro ställning genom att viga hela sporten åt e-sporten. En månad senare rekryterades den före detta Counter strike-spelaren Emil ”HeatoN” Christensen som sportkrönikör i tidningen. Och senare även Zainab ”zAAz” Turkie, som rankas som en av världens bästa kvinnliga Counter-strikespelare.

Nu tar Metro nästa steg i satsningen och rekryterar en heltidsredaktör. På så sätt vill tidningen ytterligare förstärka e-sportbevakningen i både rörligt, digitalt och i print.

”Vi satsar med full kraft på att bli ledande i bevakningen av e-sport och det känns väldigt roligt att få rekrytera en dedikerad redaktör för det bevakningsområdet. E-sport är ett snabbt växande segment och passar perfekt för Metros målgrupp, inte minst på det digitala området”, säger Staffan Erfors i en kommentar.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

e-sportMetroStaffan Erfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.