Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Metro får två nya nyhetschefer

Publicerad: 26 oktober 2018, 04:46

Karl Enn Henricsson och Linnea Johansson. Foto: Simon Krona

Karl Enn Henricsson och Linnea Johansson har utsetts till nyhetschefer på Metro.


Ämnen i artikeln:

Metro

Både Karl Enn Henricsson och Linnea Johansson kom till Metro förra året. Nu har de utsetts till nyhetschefer på gratistidningen.

”Det känns himla kul att bli nyhetschef på Metro. Vi har en väldigt kreativ och ambitiös redaktion som jag tror mycket på. Jag ser fram emot att vara med när vi tar fram egna, spännande nyheter framöver. Vi ska jobba tillsammans för att göra vår journalistik ännu bättre, både på webben och i papperstidningen”, säger Linnea Johansson som är specialiserad inom granskande politik- och samhällsjournalistik och har en bakgrund på Sveriges Radio.

Innan Karl Enn Henricsson kom till Metro arbetade han på Expressen som kriminalreporter.

”Det känns självklart mycket bra att gå upp som nyhetschef. Metro är inne i en väldigt offensiv fas, inte minst vad gäller nyhetsarbetet. Och jag kommer fortsätta arbeta med att ta Metro till en ännu högre nivå med egna, tunga nyheter”, säger han i en kommentar.

Metros publisher och ansvarige utgivare Thomas Eriksson:

”Karl och Linnea är två oerhört kompetenta journalister. Genom sina specialkompetenser kompletterar de varandra väldigt väl. Tillsammans med nyhetsredaktionen kommer de ska skapa journalistik som gör avtryck.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev