Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Metro blir mediepartner till nytt e-sportprogram

Publicerad: 28 april 2017, 05:27

Den tidigare storspelaren SpawN tränar de tolv spelarna.

Med start på måndag och tre veckor framåt kommer Metros publik att kunna följa tolv e-sportspelares tävlan om ett proffskontrakt – och en plats i det nystartade Gamerz-laget. Satsningen får utrymme såväl i tidningen som i form av rörligt på metro.se.

Ämnen i artikeln:

e-sportMetro

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Metro fortsätter sin satsning på e-sport genom att bli mediepartner till det nya reality- och underhållsprogrammet Gamerz:

”Denna satsning ligger helt i linje med Metros vision framåt. Att vara den plattform och det mediehus som når väldigt många människor och människors olika intresse. Vår uppgift är att ge våra läsare både upplevelse, nyhetsvärde, exklusivitet, rörligt och redaktionellt. En paketering jag ser attraherar en väldigt attraktiv målgrupp”, säger Metros marknadschef Karin Österman, i ett pressmeddelande.

Målet med serien är att skapa nästa internationella storlag i CS:GO. Tolv talanger, som bor tillsammans i ett specialdesignat hus norr om Sigtuna, slåss i tre intensiva veckor om proffskontrakten. Under perioden tränas de av de tidigare storspelarna INS och SpawN.

Gamerz sänds live på Twitch, Youtube, Viafree, Facebook, Ginx och Znipe dygnet runt. Programleder gör den amerikanska e-sportprofilen Semlor. Produktionsbolag är Gamingzone Entertainment.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev