Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Metro-anställda utan lön – ska komma efter lunch

Publicerad: 25 juni 2019, 05:35

Christen Ager-Hanssen, ägare och vd Metro. Foto: Press. och Wikimedia.

Minst en anställd vid Metro ska inte ha fått lön under tisdagsmorgonen, enligt uppgifter till Expressen. Bolagets rekonstruktör Helena Ståbi säger att pengarna är inbetalda. "Det kan bero på att man via vissa banker inte ser betalningarna förrän efter klockan 12", säger hon.


Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Under våren kraschade gratistidningsbolaget Metros ekonomi och bolaget tvingades till en rekonstruktion. Det efter att Kronofogden slagit till mot ett bankkonto för att utmäta den skatteskuld som bolaget hade vilket gjorde att de inte kunde betala de anställdas löner. Sedan dess har bolaget drivits vidare genom att man betalat alla kostnader kontant – och man har lanserat en ny veckotidning och en ny sajt.

Men under tisdagsmorgonen, den 25 juni, ska minst en anställd inte ha fått in lönen på sitt konto, säger Katarina Dahlskog, som förhandlat med Metro för Journalistförbundets räkning. Enligt uppgifter till Expressen, som var först med att berätta om den uteblivna lönen, är det minst två anställda det gäller.

Men bolagets rekonstruktör, Helena Ståbi, säger att pengarna är på väg. Hon ansvarar inte personligen för betalningar, poängterar hon, men har fått bekräftat av bolaget att pengarna har skickats i väg.

– Det ska gå ut löner och de anställda ska ha dem under dagen. Det kan bero på att man via vissa banker inte ser betalningarna förrän efter klockan 12. Det är det besked jag kan ge nu, säger hon.

Till Expressen säger bolagets ägare Christen Ager-Hanssen om uppgifterna:

– Helt fel. Varenda kotte får sin lön.

Under den första månaden av rekonstruktion stod Länsstyrelsen i Stockholm för de anställdas löner. Men då det gått snart tre månader sedan rekonstruktionen inleddes är det nu bolagets ansvar att betala de anställda.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Christen Ager-HanssenMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.