Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Metro ansöker om förlängd rekonstruktion

Publicerad: 25 juni 2019, 06:15

Foto: Lucas De Vivo.

På fredag löper de tre månader som Metro fått på sig av Stockholm tingsrätt att genomföra sin rekonstruktion. Men nu ansöker bolaget om att få den förlängd, uppger rekonstruktören Helena Ståbi.


Ämnen i artikeln:

Metro

Vid borgenärsmötet den den 15 april fick Metro Media House, som är ägarbolaget i Metro, rekonstruktion beviljad, och fick fram till den 28 juni på sig att jobba på bolagets affärsmodell innan en förlängning var tvungen att klubbas av tingsrätten.

Det betyder att senast på fredag den 28 juni måste Metros ansökan om en förlängning vara inne hos Stockholms tingsrätt. Därefter får de borgenärer som närvarade vid borgenärsmötet den 15 april möjlighet att yttra sig ännu en gång. Senast var det enbart Skatteverket, som Metro är skyldig runt 10 miljoner kronor, som motsatte sig att rekonstruktionen skulle få fortgå.

Nu är pappren på väg in till tingsrätten, säger advokat Helena Ståbi, som är rekonstruktör för Metros båda bolag.

– Pappren är upprättade och klara. Jag är inte säker på om de kommit in till tingsrätten ännu, säger hon.

Vid klockan 10 hade ännu inga nya handlingar från Metro inkommit till tingsrätten.

Till Expressen säger nu bolagets ägare och vd Christen Ager-Hanssen att alla journalister kommer att sägas upp. I stället ska bolaget köpa in innehåll via ett contentbolag.

”Vår strategi är inte att driva verksamheten med anställda journalister. Vi kommer att bara ett modernt företag som köper in innehåll. De som har bäst innehåll på marknaden kommer vi att löpa ifrån. Så enkelt är det. Vår strategi är att vara bäst på innehållsköp. Köpa billigt och bra”, säger han till tidningen.

I en intervju med Medievärlden säger Christen Ager-Hanssen att han inte sitter i styrelsen för Tidnings AB Metro och därför är hans utspel inte att se som ett beslut, utan som just ett utspel.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Metro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.