Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag30.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mest män på bild i Norra Skåne

Publicerad: 13 Februari 2008, 08:15

Mimmi Karlsson-Bernfalk undrade vilka som fanns på bild i hennes tidning. Efter veckor av räknande vet hon nu svaret: Män.


Norra Skånes chefredaktör har bläddrat igenom samtliga tidningar 2007 och räknat vilka som är med på bilderna.

Resultatet för några av kategorierna:  Allmänt: 2 639 kvinnor / 6 127 män Kultur: 999 kvinnor / 1 742 män Sport: 1 213 kvinnor / 5 000 män

– Under alla sina år som journalist har man väl funderat på antalet gubbabilder i tidningen. Jag vill inte säga att vi gjort fel på Norra Skåne, men nu har jag i alla fall kartlagt hur det verkligen ser ut, säger hon.

Hon tror att det dels beror på att man lätt hamnar i slentrian i det dagliga nyhetsarbetet och ringer den man alltid ringt, dels på att det samhälle vi lever i är så färgat av män och deras aktiviteter.

– Jag vill få en diskussion om det, här på redaktionen. Jag hoppas att det ska sätta igång ett tänk på tidningen. Att man tänker till en extra gång, måste vi verkligen ringa och ha bild på kommunalrådet, finns det ingen annan politiker. Om det har byggts en ny lekpark på skolan, måste vi placera den manliga rektorn i en gunga?

Genom att sätta sig och bläddra igenom hela årsproduktionen en gång till har hon fått många idéer till nya artiklar och uppföljningar på gamla. Hon tycker hon också att hon lärt sig mycket om tidningen, och de människor som befolkar bevakningsområdet.

– Vi tänker väldigt mycket på läsaren på Norra Skåne. Det är viktigt att våra läsare känner igen sig i den verklighet vi beskriver och då kan det inte bara vara gubbar i tidningen.

Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.