Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mellanstadieelever gör sidor åt TÅ/ÖA

Publicerad: 9 April 2008, 07:13

Varje elev i årskurs sex i hela Ångermanland kan bli tidningsmakare. Allehanda Nära erbjuder möjligheten att göra en sida per klass som sedan publiceras i antingen Tidningen Ångermanland eller Örnsköldsviks Allehanda.


Redan har åtta klasser anmält sitt intresse och om tre veckor räknar man med att de första sidorna ska vara färdiga att tryckas. Då ska de innehålla en ledare, nyhetstext, sportnyhet. nöjestext, en recension, ett klassfoto samt en text om vad eleverna tror att mobilen kommer att användas till år 2030.

Tanken är att alla texter ska vara handla om något nära. Nyhetstexten kan till exempel ta upp ett trafikproblem i närheten av skolan.

– Sedan kan man göra en återkoppling till den som är ansvarig på kommunen så får eleverna veta om det går göra något åt problemet, säger Mats Kjellson, chef för digitala medier.
Varje lärare kan anmäla sin klass på nätet. Där kan man också hämta en pdf med saker att tänka på när man ska göra tidning.

I spridningsområdet finns totalt ett 50-tal sjätteklasser.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.