Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Meghan Markle hotar stämma tabloid för upphovsrättsstöld

Publicerad: 25 februari 2019, 06:39

Meghan Markle och utdrag från artikeln i fråga. Foto: Wikimedia Commons / Skärmdump.

Hertiginnan av Sussex och tidigare skådespelaren Meghan Markle fick ett privat brev publicerat i en av Storbritannien största tidningar mot hennes vilja. Nu överväger hon att stämma tidningen för brott mot upphovsrätten, skriver TT.


Ämnen i artikeln:

Storbritannien

Efter att Meghan Markles pappa låtit sig intervjuas av olika medier skickade den tidigare skådespelerskan ett handskrivet brev till honom. I det förklarade hon hur plågsamt det hade varit att se honom intervjuas.

Pappan valde att ge brevet till tabloiden Mail on Sunday, som ges ut av samma bolag som Daily Mail men med fristående redaktion. Brevet publicerades i totalt nio, och på tidningens förstasida marknadsfördes det som en världsexklusiv publicering, skriver The Guardian.

Men valet att publicera brevet utgör ett upphovsrättsbrott, då texten tillhör dess skapare Meghan Markle, menar hon själv, skriver The Guardian vidare.

På Daily Mails hemsida ligger utdragen från brevet kvar. Tidningen har ännu inte kommenterat hur de kommer att ställa sig till anklagelserna, skriver The Guardian.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Storbritannien

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.