Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag22.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Medievärldens fotograf i World Press Masterclass

Publicerad: 29 April 2008, 04:38

Medievärldens fotograf David Magnusson kom med i det prestigefyllda World Press Photo Masterclass. Han är den andra svensken sedan tävlingen startade 1994.


Nomineringskommittéer över hela världen hade nominerat 136 fotografer under 30 år som fått skicka in en portfolio. Av dem har nu tolv valts ut till att medverka i Masterclass och göra en bok och en utställning.

– Det är hur roligt som helst att ha kommit med! Att få delta i en bok och en utställning och träffa alla på workshopen i Amsterdam i höst. Dessutom är jag väldigt sugen på att jobba mer internationellt, och det här är något jag kan hänvisa till i kontakt med redaktioner utomlands, säger han.

Han har nu tre månader på sig att göra ett jobb på temat balans. Jobbet ska sedan presenteras för sju seniora fotografer i Holland i november, för att sedan samlas i en utställning och en bok.

– Det kommer minst ta en månads jobb att göra projektet. Jag ska jobba på Svenska Dagbladet i sommar så jag får se till att göra det före och efter det, säger han.

David Magnusson är 23 år, född i Skövde, utbildad på Fridhems Folkhögskola och Nordens fotoskola Biskops-Arnö. Han bor och arbetar nu som frilansfotograf i Stockholm.

Han är den andra svensken som kommit med sedan tävlingen startade 1994. Pieter ten Hoopen var den första.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.