Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Medievärldens fjärde professor

Publicerad: 2 April 2007, 08:12

Medievärlden har fått ännu en professor. Det är krönikören Karin Alfredsson som blir ny gästprofessor i Umeå. I Medievärlden skiver hon krönikor om organisation och ledarskap.


Pressens Tidnings tidigare chefredaktör Torbjörn von Krogh efterträds av medieekonomen Stefan Melesko som gästprofessor i Kalmar. På JMG i Göteborg innehas titeln av Hans Månssn, Sydsvenskans tidigare chefredaktör som också är Medievärldens etikkrönikör. Fyra av Medievärldens krönikörer har därmed nyligen (eller ganska nyligen) utsetts till gästprofessorer.

Karin Alfredsson har tidigare jobbat som ledarskapsutbildare, chefredaktör på Journalisten och Upp & Ner, och har nyligen slutat som programchef för SVT Nord i Umeå. Gästprofessuren gäller ett läsår med start i höst.

Blir du kvar i Umeå nu?
– Nej, jag flyttar till Stockholm i påsk. Det här är en tjänst på 40 procent, men inte 40 procents närvaro, så jag kommer att vara i Umeå var fjärde eller femte vecka.

Vad är professurens profil?
– Det här är ganska nytt och jag har bara träffat lärarna en gång. Det finns en idé om att försöka få Umeås medieutbildning på kartan, genom en konferens eller något liknande.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.