Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Medievärlden väntar på utgivningsbevis

Publicerad: 5 November 2010, 12:21

När papperstidningen Medievärlden lades ner upphörde även utgivningsbeviset för sajten. En ansökan skickades in i början av oktober men på grund av lång handläggning har den inte blivit behandlad ännu.


Ämnen i artikeln:

JKMedievärlden

För precis ett år sedan lades papperstidningen Medievärlden ner efter ett beslut av TU:s styrelse. Tidningen har fortfarande ett utgivningsbevis och Axel Andén är anmäld som ansvarig utgivare för databasen. Vad ingen noterade var att när papperstidningen inte ges ut längre måste ett separat utgivningsbevis skaffas för sajten. (trots att utgivningsbeviset för papperstidningen inte löpt ut). Exakt när grundlagsskyddet upphörde kan JK inte uppge.

I början av oktober skickades en anmälan om nytt utgivningsbevis in men den har inte behandlats ännu.

I början av veckan kom en JK-anmälan in mot Medievärlden på grund av en bloggpost av Axel Andén där ett norskt tv-inslag om jakten på en laserman i Malmö. JK konstaterade att det på grund av det inte finns något sådant bevis inte kan bli fråga om något tryckfrihetsbrott.

Medievärlden hade planerat att skriva om detta som en del i vårt Tema ”Ett år utan papperstidningen” som vi publicerar på måndag för att uppmärksamma årsdagen av papperstidningens sista nummer.

Ämnen i artikeln:

JKMedievärlden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.