Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Medierna förlorare när Facebook gör om nyhetsflödet

Publicerad: 30 Juni 2016, 05:12

Facebook gör förändringar i nyhetsflödet – nu ska familjen gå framför nyheterna.


Ämnen i artikeln:

Facebook

I ett blogginlägg berättar Facebook hur sociala medier-nätverket har justerat sin algoritm. Det för att den ska prioritera annorlunda – eftersom användare har efterfrågat fler uppdateringar från släkt och vänner. Men uppdateringen, som är en i raden av uppdateringar som hela tiden genomförs, innebär också att nyheter kommer att prioriteras lägre. Det eftersom ”sidor”, som många medier använder för att nå ut med sitt innehåll, kommer att nedprioriteras.

Innehållet i flödet ska även fortsättningsvis bestå av det som algoritmen anser är mest relevant för användaren – och det baseras på hur användaren reagerar på saker och personer i sociala medier-nätverket. Men efter justeringarna kommer alltså algoritmen i högre grad prioritera inlägg från användarnas familj och vänner.

Förutom uppdateringar från nära och kära har Facebooks undersökningar visat att användarna förväntar sig att bli informerade och underhållna av innehållet i nyhetsflödet.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Facebook

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.