Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Medieprofessor får Unesco-pris

Publicerad: 17 juni 2019, 10:22

Ulla Carlsson. Foto: Niklas Sagrén.

Årets svenska Unesco-pris går till medieprofessorn Ulla Carlsson för hennes arbete för yttrandefrihet.


Det svenska Unescopriset delas sedan 2016 årligen ut till en person som, en organisation eller ett projekt som på något sätt främjat de frågor som svenska Unesco jobbar för. I år går priset till Ulla Carlsson vid Göteborgs universitet som sedan 2015 Unescoprofessor i i yttrandefrihet, medieutveckling och
global politik.

Motiveringen lyder: ”Ulla Carlsson får priset för sitt uthålliga, engagerade och målinriktade arbete för yttrandefrihet och medie- och informationskunnighet (MIK), både i Sverige och internationellt. Hennes personliga driv, skarpa intellekt och solida kunnande har varit en förutsättning för att sätta MIK-frågan på den politiska dagordningen i Sverige”.

Ulla Carlsson säger att det är glädjande att bli uppmärksammad med priset.

”Framförallt är det angeläget att grundläggande yttrandefrihetsfrågor synliggörs i en osäker tid”, säger Ulla Carlsson i ett pressmeddelande.

Priset, som består av ett diplom, kommer att överräckas i höst vid Unescos globala konferens om medie- och informationskunnighet som hålls i Göteborg i september.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.