Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Medieinvesteringar i dagspress backar snabbt

Publicerad: 13 November 2012, 07:37

Under oktober månad fortsätter medieinvesteringarna via mediebyråer ner för tredje månaden i rad jämfört med förra året, enligt Sveriges Mediebyråer.


Ämnen i artikeln:

medieinvesteringarSveriges Mediebyråer

Totalt sett har de totala investeringarna hittills i år minskat med en procent jämfört med 2011. Att minskningen inte är större beror på att tv-kategorin haft en stark period och ökat med sex procent hittills i år. Raset för printkategorin ökar ytterligare och dagspress i både storstad och på landsort backar kraftigt. Fackpress är den printkategori som backar minst, men är ändå nästan tio procent ner i oktober.

– De totala medieinvesteringarna fortsätter att vika och tryckta medier har återigen en tung månad. Dagspress fortsätter backa i en högre takt med 20 procentiga nedgångar för både landsort och storstadspress, säger Mikael Ekelöf, Mediechef VivaKi Sweden, i ett pressmeddelande.

Även kvällspress gör en svagare månad, liksom digitala medier, även om mediekategorin sök uppvisar en ökning på knappt 3 procent så fortsätter den vikande tillväxttakten. Detta kan indikera ett visst trendbrott från de tidigare högre tillväxttalen.

Tv, sök och bio de mediekategorier som ökat under oktober månad.
– Oktober blev den månad med näst högt investeringar sedan vi började mäta 2007. Den enda månad som levererat bättre volymer är just oktober i fjol, säger Staffan Slörner, vd för Sveriges Mediebyråer.

Utomhus- och trafikreklam backar kraftigt, minus 19 procent, i oktober. Likaså radio backar med 20 procent. Bio ökar markant med 84 procent och enskilda kampanjer får stort genomslag.

Totalt förmedlades 1,5 miljarder kronor under oktober månad.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.