Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag14.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Medieföreträdare möter ministrar om nätneutralitet

Publicerad: 20 Maj 2016, 07:03

För två veckor sedan skrev 27 svenska publicister på ett upprop mot Telias samarbete med Facebook. I dag möter de svenska ministrar för att diskutera frågan om nätneutralitet. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

FacebookTelia

Deltar på fredagens möte gör bland annat kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke samt näringsminister Mikael Damberg. Från mediebranschen kommer flera av de publicister som undertecknade den kritiska debattartikeln som publicerades på pressfrihetens dag den 3 maj.

I debattartikeln ifrågasatte medieföreträdarna samarbetet som ger statligt ägda Telias kunder möjlighet att fortsätta surfa på det globala medieföretaget Facebook även efter att deras surfpott är slut. Detta, menar de kritiska rösterna, är ett slag mot svenska medieföretag och riskerar att hota nätneutraliteten.

Att statligt ägda Telia tar på sig en ledartröja i racet mot botten är direkt sorgligt. Staten om någon borde vara den som garanterar en öppenhet. Oavsett regelverk uppmanar vi därför regering och riksdag att genom sin roll som ägare säkra att Telia verkar som ett föredöme när det gäller nätneutraliteten och rätten till det fria ordet på internet. skrev undertecknarna.

Dagens möte ska handla om ett öppet internet och vad riksdag och regering kan göra för att säkerställa allmänhetens tillgång till det.

Publicister i upprop: Telias deal med Facebook en fara

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

FacebookTelia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.