Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag01.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mediaintressenter begär extrastämma i VLT

Publicerad: 22 September 2004, 14:00

Herenco har via börsen köpt aktier i börsnoterade VLT-koncernen och är nu ägare till drygt 10 procent. Mediaintressenter PLMS AB äger 52,7 procent och kontrollerar totalt andelar som har ett röstvärde på 50,3 procent.


Mediaintressenter har hos VLT lämnat in en begäran om extra bolagsstämma. Efter vad styrelsens ordförande Leif Zetterberg säger så kommer ett beslut om en sådan stämma att fattas den 28 september.
Stämmans ändamål ska vara att välja styrelse. I det förslag till ny styrelse som lämnats finns ingen representant för Anders H Pers gren, alltså den som motsätter sig en avnotering av VLT-aktierna .
Är det möjligt att få igenom förslaget till styrelse med 50,3 procent av rösterna?
Leif Zetterberg:
– Rent statistiskt går det.
Enligt uppgift är det den amerikanska fondförvaltaren Tweedy Browne som sålt sitt innehav i VLT till Herenco.
Har du någon kommentar till Herencos köp?
– Det är bättre med en långsiktig industriell ägare som kan den svenska tidningsmarknaden än en kortsiktig amerikansk. Stig Fredriksson har naturligtvis en tanke med köpet, men det får du fråga honom om.
Den styrelse som Mediaintressenter förslår innehåller Tomas Brunegård (föreslagen som ordförande), Maire Byström, Lennart Hörling, Ove Joanson, Jan Karlsson, Bert Levin Eva Lindqvist, Claes-Johan Thureson och Leif Zetterberg.
KARIN LINDELL

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.