Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag16.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Media Norge bildas utan Adresseavisen

Publicerad: 18 December 2006, 06:59

Adresseavisen i Trondheim ska inte ingå i Media Norge. Det är den norska ägarlagstiftningen på mediaområdet som sätter käppar i hjulet för trondheimstidningen.


Om Adresseavisen skulle ha deltagit i fusionen hade Schibsted kommit över ägarbegränsningen på 33 procent. Schibsted har nämligen stora ägarandelar i de tidningar som ska ingå i Media Norge.
Därmed etableras Media Norge utan Adresseavisen. Projektet Media Norge betyder en ägarmässig överbyggnad av mediahusen Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad, Fædrelandsvennen och Aftenposten samt internetportalen Finn. Deltagarna i Media Norge önskar dock fortsätta att samarbeta med Adresseavisen.

Men även om Adresseavisen inte kommer att ingå i Media Norge är mediainspektionen (medietilsynet) fortfarande skeptiskt inställd till fusionen. Motståndet mot Media Norge ökar också hos Stavanger Aftenblads aktieägare.

Den bolagsstämma som ska besluta om bildandet av Media Norge äger rum den 15 februari nästa år.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.