Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Medgrundare lämnar Kit

Publicerad: 19 november 2018, 08:28

Robert Brännström, KIT:s grundare och chefredaktör.

Robert Brännström, grundare och chefredaktör på Kit, lämnar Bonniersatsningen efter närmare fyra år efter att medieverksamheten utvecklats till en contentbyrå.


Ämnen i artikeln:

BonnierKit

Våren 2015 rullade Bonnier ut sin digitala satsning Kit. Bakom projektet stod Fredrik Strömberg, före detta creative director på Bonnier Tidskrifter digitala medier samt de tidigare Bonniercheferna Peder Bonnier och Robert Brännström. Sedan början av sommaren är verksamheten uppdelad i ett mediebolag och ett teknikbolag.

Nu, en tid efter omorganisationen, står det klart att Robert Brännström lämnar Kit.

”Det känns både sorgligt och helt rätt. Sedan i somras har vi styrt in Kit på en ny, spännande väg och redan sett fantastiska resultat av det arbetet, men samtidigt är det ett naturligt tillfälle för mig att lämna över”, säger Robert Brännström, som dock behåller sina aktier i bolaget.

Den spännande väg Kit styrt in på är att medieföretaget nu utvecklats till en contentbyrå, läs mer på Medievärlden Premium ”Kit blev en contentbyrå”.

Ansvaret för den redaktionella verksamheten hamnar nu på Jenny Agö som i dag är redaktör för Kits sport- och samhällsjournalistik. Linda Öhrn Lernström tar över det ansvariga utgivarskapet.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

BonnierKit

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News