Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag28.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mecom säljer i Litauen

Publicerad: 3 Januari 2007, 09:21

Mecom fortsätter att sälja ut tidningar från Orkla Media, som den brittiska mediabolaget övertog i fjol. Nu är det Litauens tredje största tidning, Kauno diena, som säljs till det litauiska investeringsbolaget UAB Hermis Capital.


Kauno diena köptes av Orkla Media 1998. Hermis Capital övertar tidningen i slutet av den här månaden. Tidningen grundades 1945 och har en upplaga på ca 33 000 exemplar per vecka. Omsättningen ligger på 45 miljoner svenska kronor; tidningen har 88 anställda.

– Kauno diena har nu fått en nationell ägare som vi är säkra på kommer att utveckla tidningen på ett bra sätt, säger vd Björn M. Wiggen i Mecom Europe i ett pressmeddelande. Kauno diena var vår enda verksamhet i Litauen, och vi beslöt att sälja tidningen eftersom Litauen inte ska vara en del av Mecom Europes framtida kärnverksamhet och satsningsområde.

I den överenskommelse som ingåtts mellan Mecom och Hermis Capital heter det att köparen ska fortsätta att ge ut Kauno diena i enlighet med de publicistiska principer som utvecklades av Orkla Media.

Sedan Mecom-chefen David Montgomery köpte Orkla Media har han sålt sina ägarintressen i de norska tidningarna Adresseavisen och Bergens Tidende – och nu alltså även Kauno diena. Frågan är om Mecoms verksamhet i Polen nu också stå på tur till att bli sålt.
Christer  Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.