Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag03.12.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mecom på väg ut ur Norge?

Publicerad: 16 Februari 2009, 12:54

Nu är det nära en ny norsk storaffär på dagstidningsområdet. Enligt NA24 Propaganda kommer Mecom att sälja sina lokaltidningar i Edda Media i två omgångar.


Snabbygget Mecom håller på att krympa – för att klara de omfattande lånen.

Nyligen såldes den tyska verksamheten med flaggskeppen Berliner Zeitung och Hamburger Morgonpost för 153 miljoner euro, drygt 1,6 miljarder kronor.

Det räcker inte. På den norska marknaden har konkurrenterna länge intresserat sig för tidningarna i Edda Media, tidigare Orkla Press. I somras uppdrog Mecoms starke man David Montgomery åt den norska koncernledningen att arbeta med propåerna.

Enligt NA24 var det nära affär med A-pressen före jul. Då blev det inget – men nu ska  A-pressen tillsammans med Opplysningen AS och Ferd var nära köp av majoriteten av tidningarna. Adresseavisens ägare Polaris Media ska ta över två nordliga tidningar i Edda Media direkt.

Ägarstrukturen i Adresseavsien och Opplysningen är sådan att Telenor stärker sitt ägande och sitt inflytande i norska medier.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.