Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mecom blöder, men har sänkt skulden

Publicerad: 6 Augusti 2009, 08:22

Hårt pressade tidningskoncernen Mecom har tappat intäkter på alla fronter och redovisar en förlust för halvåret på 25,2 miljoner euro, 250 miljoner kronor. De minskade skulderna är enda hälsotecknet.


Snabbygget Mecom, med Berlingske-koncernen i Danmark och Edda media i Norge, har varit hårt pressat på grund av lånen som finansierat stora köp.

Senaste året har tidningarna i Tyskland och i norra Norge sålts. Därmed är skulderna jämfört med i fjol nästan halverade och ligger nu på 3,8 miljarder.

Men verksamheten går tungt, på grund av den ekonomiska krisen. Annonsintäkterna första halvåret har minskat med 22 procent, i stort sett 1 miljard kronor, mot i fjol. Det äter upp den kostnadsminskning som man gjort på 700 miljoner kronor.

Såväl tidningarna i Danmark som Norge har tappat 15 procent i omsättning. Norge klarar att göra en liten vinst på omkring 10 miljoner, i Danmark är det förlust på 80 miljoner kronor.

–    Vi ska spara än mer, säger koncernchefen David Montgomery, högre produktivitet till ständigt mindre kostnader.
–    Vårt material ska erbjudas via än fler kanaler.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.