Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mecom-anställda bildar europeiskt nätverk

Publicerad: 3 Januari 2007, 09:24

De anställda på Mecom-tidningar runt om i Europa känner oro över situationen och har därför beslutat sig att samla sig i ett nätverk. Avsikten är att gemensamt arbeta för journalistisk frihet och kvalitet på David Montgomerys tidningar.


Nu på måndag den 8 januari står det norska journalistförbundet som värd, när fackligt förtroendevalda från Mecom-tidningar i Holland, Polen, Tyskland, Danmark och Norge möts i Oslo. De anställda är rädda för att planerna på kostnadsnedskärningar och rationaliseringar, som följd av Mecoms höga krav på avkastning, kan hota kvaliteten på tidningarna.

I Tyskland pågår redan ett projekt, där man mäter hur mycket en artikel kostar att producera i förhållande till antalet läsare och annonsmöjligheter. Det finns också planer på samordning av artikelproduktion i både Polen och Danmark.

I dessa länder har Mecom redan aviserat nedskärningar. I den danska Berlingske-koncernen ska 350 tjänster bort under de kommande två åren. I år ska dessutom 120 tjänster inom tryck och administration bort på de norska tidningar som ingår i Edda Media (tidigare Orkla Media).
Christer Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.