Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag09.08.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mattsson: Vi utreder ett misstänkt dataintrång

Publicerad: 25 Oktober 2011, 07:20

Uppgifterna om att Sverigedemokraterna kan ha haft tillgång till vissa journalister mejl kan stämma, enligt tidningens chefredaktör Thomas Mattsson.


Ämnen i artikeln:

ExpressenSverigedemokraterna

Det finns indicier som pekar på att de uppgifter som William Petzäll publicerat på sitt Twitterkonto kan stämma.

Vi utreder ett misstänkt dataintrång och kommer att göra en polisanmälan. Det finns uppgifter som tyder på att någon utanför Expressen haft tillgång till lösenord till tidningens datorsystem, men vi kan naturligvis inte säga vem eller vilka som i så fall är skyldiga.

Uppgifterna kommer från ett Twitterkonto där någon utger sig för att vara den före detta Sverigedemokraten William Petzäll, som nu är politisk vilde.

Jag vet inte ens om det Twitter-konto som sägs tillhöra William Petzäll är äkta. Men vi utreder naturligvis alla sådana här påståenden förutsättningslöst. Om uppgifterna stämmer, och ett politiskt parti har haft tillgång till journalisters mejl, är det förstås mycket allvarligt, säger Thomas Mattsson.

Men jag vill vara tydlig med att Expressen, och andra medieföretag, ännu inte vet så mycket om det här eftersom uppgifterna bara är några timmar gamla.

SD:s ledning kan ha spårat journalisters källor

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.