Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag30.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mattsson om intervjun med al-Assad

Publicerad: 17 April 2015, 07:06

I dag publicerar Expressen en lång intervju med Syriens diktator Bashar al-Assad där han bland annat varnar för ett terrorhot mot Sverige. Tidningens chefredaktör Thomas Mattsson utlovar mer material i morgon.


Ämnen i artikeln:

Thomas Mattsson

Expressens reporter Kassem Hamadé träffade Syriens diktator Bashar al-Assad i det gamla presidentpalatset i Syriens huvudstad Damaskus. Landet är svårt härjat av flera års krig där över 200 000 har dödats och miljontals har tvingats att fly.

Hur länge hade ni jobbat för att få till intervjun?

Det har varit diskussioner fram och tillbaka om det praktiska, Kassem Hamadé fick vänta några dagar extra i Damaskus, men det avgörande var nog att Expressen haft en kontinuerlig bevakning av konflikten, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Den skedde i onsdags efter att ett antal speciella säkerhetsåtgärder hade vidtagits.

Jag vill inte precisera mig mer än så eftersom Expressen kommer att fortsätta att resa in i Syrien. Utrikesjournalistik är prioriterat för oss, vi har tidigare talat mycket om vår omfattande bevakning av svensk inrikespolitik men också utlandsbevakningen kommer bli allt bli viktigare.

Intervjun är publicerad på svenska, engelska och arabiska. Materialet har redan fått spridning utanför Sverige.

Vi fortsätter publicera i dag och i morgon och det är inspirerande att många internationella medier citerar och visar intervjun från Expressen TV.

Thomas Mattsson vill också framhålla samarbetet mellan olika avdelningar på tidningen i samband med publiceringen, som exempelvis QuickShot-utvecklarna på IT som skapar användarvänlig presentation för publiken.

Den enheten var den första som Peter Frey skapade här när han slutat på Aftonbladet och blev Expressens IT-chef.

Ämnen i artikeln:

Thomas Mattsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.