Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mattsson om Expressens vinst i Helhetspriset

Publicerad: 16 mars 2016, 08:03

"Nästan för bra att vara sant", säger Expressens chefredaktör dagen efter att tidningen korats som vinnare av Årets Dagstidning Helhetspriset.


Ämnen i artikeln:

Årets DagstidningExpressenThomas Mattsson

Just nu sitter jag i ett tv-strategimöte med bland andra vår vd, analyschefen, annonsdirektören och redaktionschefen för digitala medier. I går kväll firade vi men nu fortsätter jobbet som vanligt och jag är övertygad om att den omställning som Expressen, och resten av tidningsbranschen, är mitt i måste gå ännu snabbare. Det kommer i framtiden bara finnas två, kanske tre, stora digitala nyhetsaktörer och Expressen ska också fortsatt vara en av dessa.

Hade du förväntat dig detta?

Det här priset kändes nästan för bra att vara sant, givet att Anna Arvidsson på Expressen Studio vann Bonnier Sales Awards i fredags och medicinreportern Anna Bäsén nominerades till Guldspaden i förrgår.

Varför tror du att Expressen vann?

Därför att vi, på riktigt, jobbar över avdelningsgränserna om man nu kan tala om ”avdelningar” 2016. Jag är lite tveksam till de traditionella definitionerna av mediernas organisationer. Vi ska med nya processer och fortsatta satsningar på lokaler och teknik värna den, påstår jag, rätt unika företagskultur som gjort oss till Årets dagstidning.

Läs om samtliga vinnare i Årets Dagstidning 2016 här.

Här är vinnarna av Årets Dagstidning 2016

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.