Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag26.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mattsson bloggar om kritiken mot Nilson-krönikan

Publicerad: 17 December 2010, 18:49

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson har nu bloggat om den hårt kritiserade Ulf Nilson-krönikan.


”Debatten om Ulf Nilsons krönika är också bra eftersom den tydliggör skillnaden mellan fria krönikörers opinionsbildning och tidningens egen hållning. Expressen kommer, som jag skrev inledningsvis, alltid att vara mycket tillåtande mot åsiktsyttringar som kontrastrerar mot tidningens”, skriver han på sin blogg.

Han skriver också: ”Debatten om Ulf Nilsons krönika visar, än en gång, hur ett samtal om journalisk kan starta i sociala medier och fortsätta i mer etablerade kanaler. Diskussionen lär som alltid också oss, som företräder större och äldre medieorganisationer, något nytt. Men jag tror, nu som tidigare, både att trovärdigheten ökar och att mediechefernas benägenhet att delta i sådana här debatter blir större i framtiden om tonläget sänks lite. Trots allt är det ganska få chefredaktörer och tv-chefer som bloggar och twittrar om publiceringsbeslut, som svarar på frågor räckvidd eller arbetsmetoder. Varför är det så?

Morgonkollen: Frågorna Expressen inte ville svara på

Daniel Poohl: Tvärtemot Expressens profil som antirasistisk tidning

Så var det då hur är det nu?

Thomas Mattsson om Ulf Nilsons krönika

Varför är det så svårt att erkänna att det gick åt helvete?

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.