Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag24.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Mattias Skoog lämnar konsultbranschen för SvD

Publicerad: 3 September 2009, 05:19


Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Vad har du jobbat med på XLENT Strategy?

– Att hjälpa stora konsumentinriktade företag, främst inom telekom/bredband och resebranschen, att bli duktiga på att attrahera, utveckla och behålla värdefulla och lönsamma kunder.

Vad tar du med dig därifrån till SvD?

– Oj, en hel del faktiskt. Praktiska och teoretiska erfarenheter kring hur företag både kan förbättra kundupplevelsen och tjäna mer pengar på det. Och insikter om vikten av en tydlig målbild och kundstrategi baserad på solid affärskalkyl.

När bytte du senast jobb, och var kom du då från?

– 2005 – från mobiloperatören 3. Lanseringen av 3G med kvalitetsproblem och produktfokus var en en lärorik tid för en kundlojalitetsansvarig.

Hur ofta ska man byta jobb – och varför?

– Vid min nuvarande ålder… vart 5-7 år. Vi behöver förändring och nya utmaningar för att utveckla oss själva och vilja prestera.

Bjuda upp eller bli uppbjuden, vilket fungerar bäst?

– Både och – beroende på situation. Kunder av i dag förväntar sig en ökad grad av proaktivitet och rådgivning från alla företag.

Vad vet du om mediebranschen?

– En del eftersom min nuvarande arbetsgivare är verksam inom telekom/medier. Men jag har en hel del att lära om tidningsbranschen – och säkert tvärtom.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya jobb?

– Att få arbeta med alla duktiga kollegor, förstärka kundupplevelsen och – varumärket SvD genom att förbättra sättet att attrahera, utveckla och behålla kunder.

Vilka dagstidningar läser du regelbundet? På papper och på nät?

– Börjar dagen med SvD sedan 15 år, Metro på pendeltåget, frekventa uppdateringar under dagen via Aftonbladet via webb/mobil, DI på jobbet samt ett par branschsajter under dagen.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Umgås med familjen, paddlar kajak och förkovrar mig i allt vad som har med motorbåtar att göra. Har i år, tillsammans med min fru, tagit förarintyg för båt och gett mig långt ut i Stockholms skärgård.

Arbetskamraten du skulle vilja jobba med igen?

– Min nuvarande kollega och radarkompis Bi Kreimer.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Svenska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.